Erasmus+ tapaaminen Irlannissa Malahiden pikkukaupungissa 15-19.5.2017


Vierailun isäntänä toimivat St Sylvesterin Infant Schoolin väki. Mukana tapaamisessa olivat tietenkin isäntien ja meidän lisäksemme myös muut Erasmusprojektin maat Suomi, Puola, Espanja ja Turkki. Tällä matkalla ei ollut mukana minkään maan oppilaita, vaan pelkästään opettajia.




Meidät otettiin Irlantiin avosylin vastaan ja meille oli järjestetty hieno tervetulojuhla, jossa näimme Irlantilaiseen perinteeseen kuuluvia esityksiä ja saimme nauttia koulun vanhempainyhdistyksen järjestämästä tarjoilusta.
Viikon aikana saimme seurata useita koulun oppitunteja. Luokissa käytettiin padeja apuna monenlaisessa toiminnassa esim. matematiikan tunneilla kymmenjärjestelmän opetuksessa, animaatioiden tekemisessä äidinkielen tunnilla jne. Viikon kohokohtana oli viimeisenä päivänä järjestetty matematiikan teemapäivä, jolloin esim. koulun pihalla suunnistettiin padien ja Qr-koodien avulla rastilta toiselle. Sieltä löytyi monenlaista matematiikkaan liittyvää tehtävää.
Irlannin koulujärjestelmä on kolmivaiheinen. Kaikille pakollinen kahdeksan vuoden mittainen peruskoulu, 5-6 vuotta kestävä toisen asteen koulutus ja korkeakoulutus. Saimme tutustua opetukseen myös toisessa koulussa, jossa opiskelivat peruskoulun ylemmät luokat ja kouluun, jossa järjestettiin toisen asteen koulutusta. Kaikissa kouluissa aisti hengen, jonka mukaan Irlantilaiset olivat hyvin ylpeitä omasta kouluistaan ja opetuksestaan. Hyvästä syystä!
Irlantilaiseen luontoon ja maisemakuvaan pääsimme tutustumaan patikoimalla Howthin ulkoilureitillä ja pyöräilemällä Malahiden ympäristössä. Tutustuimme myös Malahiden linnaan ja kauniiseen linnapihaan. 

Yhtenä päivänä vierailimme Dublinissa, jossa kävimme kiertoajelulla ja kuulimme monta tarinaa Irlannin mielenkiintoisesta historiasta.
Irlantilainen elämänmeno ja työlleen omistautuneet opettajat St Sylvesterin koulussa jättivät jälkeensä lähtemättömän vaikutuksen. Saavuimme takaisin Kälviälle monta ajatusta rikkaampana.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjan koordinaattorikokouksen odottelua

Suomi-viikko 12.3.-16.3.2018

Päätöskokous Torrejón de Ardozissa