Turkin vierailu 21.5.-25.5.2018


Vierailimme Turkin Reha Midilli Ilkokulussa Foçassa, jossa on 19 opettajaa ja 265 oppilasta. Foça sijaitsee 70 kilometrin päässä Izmirin maakunnassa Egean meren äärellä. 

Maanantaina kouluviikon aluksi vietimme tervetuliais-juhlaa koulun pihalla ulkona lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. 


Oppilaat esittivät meille tanssi- ja nokkahuiluesitykset, jonka jälkeen siirryimme sisätiloihin tutustumaan koulun päiväkotiopetukseen. 






Kävimme myös 1.-4. -luokkalaisten oppitunneilla. Luokkien sisustus poikkeaa selkeästi suomalaisten koulujen sisustuksesta värikkyydessään. Luokan seiniä koristavat opetuskuvat ovat usein käsinmaalattuja. Oppilaat käyttivät oppitunneilla iPadeja, mutta myös perinteiset oppikirjat ja vihkot olivat mukana yhä työskentelyssä. 







Iltapäivällä teimme ohjelman mukaisesti veneretken kiertäen Foçan suurimman saaren ja näimme myös nk. Atatürkin saaren sekä uimme Egean meressä.



Tiistaina vierailimme Foçan koulutus-, kaupungin- ja hallintoalueen johtajien luona. He esittelivät meille kaupungin koulutus-, kaupunki- ja matkailustruktuuria. Jokaiseen vierailuun liittyi turkkilaiseen kulttuuriin liittyvä tee- ja kahvitarjoilu. 















Iltapäivällä saimme tutustua kuvataiteeseen ja turkkilaiseen Ebru-menetelmään, jota voidaan kutsua myös värien tanssiksi veden päällä. Saimme tehdä myös itse Ebru-töitä.





Keskiviikkoaamuna lähdimme aikaisin bussiretkelle. Päivän aluksi vierailimme katolisessa neitsyt Marian kirkossa. Kirkon ympäristössä oli kaunis puistoalue, jossa saimme myös kierrellä. Puistoalueella oli myös esirukouspyynnöille pyhitetty muuri ja neljä vesilähdettä erilaisten toivomusten symbolina. 




Efesoksen muinaiseen kaupunkiin tutustuminen asiantuntevan oppaan johdolla oli erittäin antoisa ja monipuolinen kokemus. Tutuksi tulivat antiikin ajan rakennus- ja tapakulttuuri. Efesoksen museokäynnillä pääsimme tutustumaan vielä antiikin veistoksiin. Päivän lopuksi kävimme Şirincessä, pienessä kylässä, katsomassa muun muassa kirkkoa ja perinteisen turkkilaisen kahvin valmistusta.




 Erasmus+ -hankkeen koordinaattoreiden yhteiskokoontuminen oli torstaipäivänä, jolloin projektin vastuujäsenet työstivät projektin yhteisiä teemoja.






Iltapäivällä tutustuimme Halim Foçalin ammatillisesti suuntautuneeseen kouluun, jonka oppilaat olivat 15 − 18 -vuotiaita. Saimme tutustua koulun Erasmus-projektiin, jossa opetukseen yhdistetään taidokkaasti teknologia ja toisen asteen koulutus. Ammattiopettajien johdolla valmistimme vierailun päätteeksi yhdessä projektilaisten kanssa maittavan turkkilaisen päivällisen.













Perjantaiaamupäivällä oli projektin tiimoilta vapaan työskentelyn aikaa, jonka jälkeen suuntasimme illaksi Izmirin maakunnassa sijaitsevaan suureen ostoskeskukseen tuliaisostoksille. Löysimmekin kotiin tuotavaksi oppilaille karamellejä. Opettajille ostimme lakoumia ja keksejä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjan koordinaattorikokouksen odottelua

Suomi-viikko 12.3.-16.3.2018

Päätöskokous Torrejón de Ardozissa